Återanvänd det du älskar, minska ditt klimatavtryck och se möjligheterna!

Likt djungeln av olika dieter och träningsformer så är även klädindustrin en dimmig djungel full av soliga spegelreflektioner, vilket gör att vi som både företag och individer har svårt att koppla ihop våra val och deras påverkan på jorden.

När dimman lättar och vi ser djungeln, avslöjas även branchens kamp om efterfrågan på "hållbart mode"

Tyvärr finns det inget sådant. Varje plagg vi köper har en historia och påverkar vår planet. Trots alla fina ord som "Green", "Conscious",  "Recycled" och "Offset" så är det viktigt att komma ihåg att inget av dessa ord löser problemet.

Dessa ord kan förvirra och få oss att tro att vi har löst problemet med hållbart mode. Vad vi behöver är mer transparens och ansvarstagande så att vi kan ta faktabaserade beslut när vi väljer våra kläder. Detta kommer att hjälpa oss att minska vår påverkan på planeten och göra modeindustrin mer hållbar på lång sikt.

VÅRA HAV

VISSTE DU ATT 8 MILJONER TON PLAST HAMNAR I HAVET VARJE ÅR?

Om det fortsätter i denna takt kommer haven att bestå av mer plast än fisk år 2050. Vi måste skydda våra hav och säkerställa en hållbar användning av havsbaserade resurser och ekosystem. Vi har alltid behövt haven. Nu behöver haven oss.

Innehåll som kan döljas

LÄS MER - VÅRA HAV

Återvunnet, ansvarsfullt och minskat klimatavtryck är alla viktiga faktorer för att minska klimatavtrycket.

Återvunnet material minskar mängden avfall och minskar behovet av nya resurser samt minskar energiförbrukningen under tillverkningen.

Tillsammans bidrar processen till minskade utsläpp av växthusgaser och andra föroreningar. ECO NYL® Regressen nylon är ett exklusivt högkvalitativt italienskt tyg som tillverkas genom återvinning av kasserade fiskenät och annat plastavfall.

Tygerna är skapade av varierat skräp som finns i haven och på stränderna, en unik historia och unik touch skapas på varje enskilt tyg och färg. Våra tryck är OEKO-TEX® 100-certifierade

ACCESSOARE

Vårt mål är att alltid utveckla produkter med mindre påverkan på vår planet och det inkluderar alla detaljer som hör till varje produkt. Vår värld har ett minne av allt som produceras, så vi strävar efter att minimera minnet så mycket som möjligt.

Varje detalj som omsluter varje produkt är begränsat producerade och tidlöst designade.

Innehåll som kan döljas

ACCESSOARER

Produktpåse – Vi älskar att arbeta med naturliga ingredienser och är stolta över att våra produktpåsar är tillverkade av cväxtbaserad plast vilket gör våra produkter transportsäkra, fuktsäkra och industriellt komposterbara.

Transportpåse – Våra transportpåsar är tillverkade av återvunnet papper och redo att återanvändas, Påsarna är försedda med flera klisterremsor vilket betyder att du enkelt kan återanvända dem till din nästa försändelse. Visst är det bra! För varje produktionsorder återanvänder våra produktionsleverantörer kartonger så mycket som möjligt för att eliminera förpackningsavfall.

HANG TAG – Våra produktettiketter är bluesign-certifierade

KARTONGPAPPER – Svenska skogar är bland de mest magnifika i världen. De är ståtligt vackra i skogarna, men även som vårt kartongpapper. Lokalt och medvetet producerat i Sverige.

TVÄTTRÅDSETIKETTER – Vi vill hålla antalet tillbehör nere och ett sätt att uppnå detta är att avskaffa tvättrådsetiketter och istället trycka tvättråden direkt på produkten. Om tvätrådslinformationen tvättas bort hittar du alltid tvättråden digitalt på vår hemsida.

TRANSPORT

Utan våra fabriker skulle inte våra produkter existera. För oss är det viktigt att välja fabriker med rättvisa arbetsvillkor och levnadslöner.

Innehåll som kan döljas

BAKOM VÅRA SÖMMAR

Det är också viktigt att våra leverantörer arbetar med ansvarsfull produktion för miljön, genom att bland annat använda hållbar energi, rena det använda vattnet och använda en minimal mängd kemikalier.

Design
Vi designar en begränsad mängd produkter som vi vill ska älskas över lång tid och vara ett perfekt komplement till din nuvarande garderob och stärka din personlighet.

Produktion
Utan våra partners skulle vi inte ha några produkter, och vi är stolta över att arbeta med producenter som har en medveten produktion som undviker restavfall och föredrar ekologiska och återvunna material. De väljer lokala material och tillbehör som första alternativ och arbetar inom Europa för att säkerställa etiska arbetsförhållanden och bra löner. Våra producenter har ISO-certifieringar ISO9001:2015 för kvalitetsledning och ISO14001:2015 för miljöledning.

Prover
Vi börjar alltid med samma passform på alla våra modeller för att minimera tygavfall och reducera antalet prover som produceras. Alla prover vi gör som är bärbara kommer att vara till salu, medan resten återvinns för att kunna användas till nya prover.

TRANSPORT

År 2022 stod transport för en tredjedel av Sveriges fossila utsläpp. Transport är oundvikligen den största påverkan på klimatet och kommer aldrig att vara 100% hållbar, men vi kan göra den så minimal som möjligt.

Innehåll som kan döljas

TRANSPORT

Genom att välja produktion i Europa minskar vi transportsträckorna och minskar vårt koldioxidavtryck.

När du handlar hos oss erbjuder vi neutralisering eller kompensation av transporten med minimal påverkan på miljön.

Vi letar ständigt efter den bästa lösningen för att transportera våra produkter.

Våra produktionspartners arbetar med DPD, en transportpartner som strävar efter koldioxidneutrala paketleveranser och delar våra hållbarhetsvärderingar.

REVOLUTIONEN BÖRJAR MED DIG

Vi tycker att ansvarsfulla träningskläder ska vara tillgängliga för alla och vi utvecklar ständigt fler storlekar i vårt sortiment. Idag erbjuder vi storlekar från XS till XXL.

Det tar tid att utveckla den perfekta produkten med minskad påverkan. Det handlar både om att hitta rätt tyger och tillbehör samt att beräkna fotavtrycket, vilket är varför vi investerar i ansvarsfullt producerade produkter med full transparens för att ge dig en inblick i vårt arbete.

Att skapa förändring tar tid, men tillsammans kan vi flytta världen och göra en positiv inverkan. Revolutionen börjar med dig idag!