Tvätta med omsorg

Det faktum att våra kläder behöver tvättas vid höga temperaturer för att döda bakterier har länge varit en missuppfattning. I verkligheten är dagens maskiner så effektiva att bakterier dödas redan vid låga temperaturer som 30 grader Celsius. Moderna flytande tvättmedel är fyllda med enzymer som är redo att kickstarta rengöringsprocessen även vid så låga temperaturer som 30 grader Celsius. Det är viktigt att dosera tvättmedlet korrekt enligt mängden tvätt. För lite tvättmedel kommer inte att rengöra kläderna ordentligt, medan för mycket tvättmedel kan leda till att rester fastnar på kläderna, vilket potentiellt kan orsaka hudirritation och miljöföroreningar.

Fyll upp din

Tvättmaskin

Ett tips för att vara miljövänlig är att vädra kläder som bara har använts en dag. Det hjälper dem att kännas fräschare längre och kan användas flera gånger innan de hamnar i tvättkorgen. Många av oss tvättar kläderna ofta, vilket resulterar i halvfulla tvättmaskiner. Genom att tvätta mindre frekvent och fylla maskinen med smutsiga kläder sparar vi både utsläpp och energi. För att säkerställa att kläderna blir ordentligt rena behöver det finnas tillräckligt med utrymme i maskinen. Undvik att överfylla den, eftersom det kräver mer energi och hindrar kläderna från att tvättas korrekt och grundligt. Ett bra tips är att sträcka in armen i toppen av maskinen och försöka röra om. Om det finns tillräckligt med utrymme har maskinen plats att snurra kläderna och rengöra dem effektivt.

Låt dina produkter

Torka i vinden

Tvättprocessen leder ofta till torkprocessen; många tvättar resulterar i många torkcykler. Om du vill förlänga livslängden på alla dina kläder, häng ut dem och låt naturen hjälpa dig att torka dem. Att torka dina kläder i en torktumlare förbrukar onödig energi och kan också slita ut tyget och töja ut dina träningskläder. Kom bara ihåg att inte hänga kläderna i direkt solljus, eftersom UV-strålarna lätt kan bleka färgerna.

Våga

Säga nej till sköljmedel!

Var modig och säg NEJ till sköljmedel. Det har länge varit känt att sköljmedel varken är bra för miljön eller för individer. Men hur påverkar det våra träningskläder?

  • Många sköljmedel stör hormonbalansen, vilket kan leda till reproduktiva problem både för människor och djurliv.
  • Sköljmedlets mjukgörande egenskaper bryter ner elastanet i träningskläder, vilket gör att de förlorar sin elasticitet och form över tid.
  • Sköljmedlet bildar en mjuk film på tyget som fungerar som en fuktavvisande barriär, vilket förhindrar att tvättmedel och vatten tränger in i fibrerna i dina träningskläder och gör det svårt att rengöra dem ordentligt.
  • Vårt tips för att uppnå en naturligt fräsch doft på dina kläder är att hänga ut dem på tork efter tvätt.

Minimize odor in workout clothes.

Minimera lukt i dina träningskläder

Det är naturligt att svettas, och med tiden kan träningskläder utveckla en lukt på grund av en kombination av svett, bakterier och oljor från vår hud. Här är några tips för att minimera lukten:

  • Vänd alltid dina träningskläder ut och in innan du tvättar dem.
  • Gör det till en vana att hänga upp dina kläder för att lufttorka efter varje träningspass.
  • Bikarbonat, en mångsidig produkt som du aldrig trodde att du skulle använda till något annat än att baka kakor! Ett trick för att eliminera lukter är att använda bikarbonat istället för tvättmedel. Häll helt enkelt lite bikarbonat i tvättmedelsfacket och låt maskinen göra sitt magi!
  • Ättika är bra både för fläckar och lukter. Häll lite ättika i sköljmedelsfacket under nästa tvätt. Du kan också blötlägga kläderna i ättika och vatten innan du tvättar dem, se bara till att de är helt torra innan du lägger dem i maskinen.

Upptäck

Tvättpåsens magiska kraft!

Förläng livslängden på dina träningskläder genom att använda tvättpåse vid varje tvättillfälle. Genom att tvätta magiska träningskläder i en tvättpåse förlänger du livslängden och skyddar dem från andra plagg i maskinen som kan ha skarpa dragkedjor och knappar. Beroende på vilken tvättpåse du använder kan du också förhindra att mikrofiberföroreningar hamnar i våra vattendrag.