ÅTERVUNNET ANSVARSFULLT KLIMATAVTRYCK

Likt djungeln av olika dieter och träningsformer så är även klädindustrin en dimmig djungel full av soliga spegelreflektioner, vilket gör att vi som både företag och individer har svårt att koppla ihop våra val och deras påverkan på jorden.

När dimman lättar och vi ser djungeln, avslöjas även branchens kamp om efterfrågan på "hållbart mode"

Tyvärr finns det inget sådant. Varje plagg vi köper har en historia och påverkar vår planet. Trots alla fina ord som "Green", "Conscious",  "Recycled" och "Offset" så är det viktigt att komma ihåg att inget av dessa ord löser problemet.

Dessa ord kan förvirra och få oss att tro att vi har löst problemet med hållbart mode. Vad vi behöver är mer transparens och ansvarstagande så att vi kan ta faktabaserade beslut när vi väljer våra kläder. Detta kommer att hjälpa oss att minska vår påverkan på planeten och göra modeindustrin mer hållbar på lång sikt.

VÅRA HAV

VISSTE DU ATT 8 MILJONER TON PLAST HAMNAR I HAVET VARJE ÅR?

Om det fortsätter i denna takt kommer haven att bestå av mer plast än fisk år 2050. Vi måste skydda våra hav och säkerställa en hållbar användning av havsbaserade resurser och ekosystem. Vi har alltid behövt haven. Nu behöver haven oss.

Innehåll som kan döljas

VÅRA HAV

Återvunnet, ansvarsfullt och minskat klimatavtryck är alla viktiga faktorer för att minska klimatavtrycket.

Återvunnet material minskar mängden avfall och minskar behovet av nya resurser samt minskar energiförbrukningen under tillverkningen.

Tillsammans bidrar processen till minskade utsläpp av växthusgaser och andra föroreningar. ECO NYL® Regressen nylon är ett exklusivt högkvalitativt italienskt tyg som tillverkas genom återvinning av kasserade fiskenät och annat plastavfall.

Tygerna är skapade av varierat skräp som finns i haven och på stränderna, en unik historia och unik touch skapas på varje enskilt tyg och färg. Våra tryck är OEKO-TEX® 100-certifierade

Globala målen

I september 2015 antog världens stats- och regeringschefer en ny utvecklingsagenda och globala mål för hållbar utveckling. Agenda 2030 består av 17 globala mål för hållbar utveckling som syftar till att utrota fattigdom, stoppa klimatförändringar och skapa fredliga och trygga samhällen.

Innehåll som kan döljas

Globala målen

Agenda 2030 är den mest ambitiösa planen för att skapa en hållbar utveckling som världen någonsin antagit. Världens ledare har lovat att uppnå de globala målen till år 2030. Alla länder har därmed tagit på sig ansvaret att skapa en mer rättvis, hållbar och bättre värld.

WECY vill vara en del av en bättre värld och utgår från vad vi kan bidra med för att de globala målen skall kunna uppnås.

ACCESSOARER

Vårt mål är att skapa en exklusiv känsla med minimalt antal accessoarer kring varje produkt. de accessoarer vi har ska varsamt tas fram på ett hållbart sätt.

Innehåll som kan döljas

ACCESSOARER

Vi älskar att arbeta med naturliga ingredienser och är stolta över att våra produktpåsar är gjorda av majsstärkelse, sockerrör och cassavarötter, vilket gör våra produkter transport- och fuktsäkra samt industriellt komposterbara.

Våra transportspåsar är gjorda av återvunnet papper och redo att återanvändas igen, vilket gör att du enkelt kan återanvända dem för din nästa frakt, visst är det bra!

För varje produktionsorder återanvänder vår produktionsleverantör lådor för att eliminera internt avfall.

Våra hangtags är bluesign-certifierade.

Svenska skogar är de mest magnifika i världen, de är vackra när de står högt i skogarna men också vackra som vårt kartongpapper. Lokalt & medvetet producerat i Sverige.

Vi vill hålla nere antalet tillbehör och ett sätt i den riktningen är att byta ut den traditionella tvättvårdsetiketten mot ett print på insidan av våra produkter och om trycket tvättas bort hittar du alltid tvättvårdsinstruktionen digitalt på vår webbsida.

PASSIONEN BAKOM SÖMMARNA

Utan våra fabriker skulle inte våra produkter existera, för oss är det viktigt att välja fabriker med rättvisa arbetsförhållanden och levnadslöner.

Innehåll som kan döljas

PASSIONEN BAKOM VÅRA SÖMMAR

Utan våra fabriker skulle vi inte ha några produkter, vi är stolta över att kunna säga att vi arbetar med producenter som har en ansvarsfull produktion som undviker avfall och föredrar ekologiska och återvunna material, de köper i första hand in lokala material och accessoarer som är producerade inom det egna landet eller Europa. 

Viktigt är att våra leverantörer jobbar mot ansvarsfull produktion för miljön, genom bland annat att använda hållbar energi, vattenrening samt använder minimala mängder kemikalier.

Våra producenter har ISO-certifieringar ISO9001:2015 inom kvalitetsledning och ISO14001:2015 inom miljöledning.

Vi utgår alltid från samma passform på alla våra modeller så vi kan minimera tygåtgång och minska antalet prover som produceras. Alla prover vi tillverkar som är bärbara säljer vi vidare för användning, resten återvinns för att få möjligheten till att användas till annat.

TRANSPORT

Inrikestransporterna stod 2022 för 1/3 av Sveriges fossila utsläpp, transporter är oundvikligen det största påverkan på klimatet och kommer aldrig till 100% bli hållbara men låt oss göra det så minimalt vi kan.

Innehåll som kan döljas

TRANSPORT

Genom produktion i Europa minimerar vi avstånden i transporter och minska vårt koldioxidavtryck.

Vid köp av oss erbjuder vi neutraliserande eller kompenserade transporter med minimal påverkan på miljön.

Vi är ständigt på jakt efter det bästa sättet att transportera våra produkter på

Våra produktionspartners samarbetar de med DPD, en transportpartner som arbetar mot
koldioxidneutral paketleverans och delar våra hållbarhetsvärderingar.

Returetiketter

Vi tog ett beslut från början att inte skicka med returetiketter till dina beställningar. Lite irriterande, vi vet, men det hjälper till att spara en hel del papper!

Om du vill ha en returetikett är det bara att maila oss din orderinformation till customer.service@wecy.s

FÖRÄNDRINGEN BÖRJAR MED DIG!

Vi tycker att ansvarsfullt producerade sportkläder är för alla och arbetar alltid för att utveckla fler storlekar till vårt produktsortiment, idag erbjuder vi XS-XXL

Innehåll som kan döljas

FÖRÄNDRINGEN BÖRJAR MED DIG!

Det tar tid att utveckla den perfekta produkten med minskad klimatpåverkan. Både i utveckling för att hitta rätt material och accessoar men även för att beräkna klimatavtrycket, därför satsar vi på ansvarsfullt producerade produkter med full transparens för full inblick i vårt arbete.

Att skapa en förändring för vår jord tar tid,  tillsammans kan vi hjälpas vi åt och förändringen börjar med dig idag